Spirulina chlorella plus

Spirulina Chlorella PLUS to produkt, który w pełni stosuje bogactwo natury. Zestaw dwóch różnorakich, wzajemnie uzupełniających się gatunków alg – spiruliny i chlorelli – wzbogacono dodatkiem trawy pszenicznej i lucerny siewnej (alfalfa) – znanych z pożądanych właściwości alkalizujących, jak i opatentowanej mieszaniny ,zielonych składników” , a dodatkowo antyoksydantów: estry luteiny, likopen.

W wielu krajach azjatyckich i afrykańskich, jak i w Stanach Środkowej i Południowej, niektóre gatunki alg już od kilku lat są serwowane jako cenny składnik pokarmowy i cieszą się niezwykła popularnością pośród smakoszy. Zachodni świat zaczął je odkrywać stosunkowo ostatnimi czasy, gdy do centrum zainteresowania ponownie powróciły zdrowe metody wspomagania organizmu. Wodorosty, nieustająco poddawane badaniom laboratoryjnym, nadal ujawniają nowe tajemnice. Spirulina i chlorella to boskie źródło kilku substancji odżywczych, niezbędnych do wzrostu i odnowy komórek. Wielka zawartość pełnowartościowego białka (około 60-70%), czyni z nich użyteczne uzupełnienie diet wegetariańskich. Dostarczają również zestaw fajnie przyswajalnych witamin , a oprócz tego składników mineralnych, co korzystnie wpływa na fizyczną i psychiczną kondycję organizmu. Algi zawierają łatwo przyswajalny jod potrzebny do produkcji hormonów tarczycy, które pełnią podstawową rolę w regulacji podstawowej przemiany materii i termogenezy, co więcej warunkują prawidłowy rozwój , a ponadto działanie mózgu i układu nerwowego (w Europie ok. 435 mln. osób ma niewystarczające spożycie jodu).

Suplementy z algami morskimi – Spirulina Chlorella Plus

Dalszym atutem alg jest wymagany błonnik , a dodatkowo chlorofil, dzięki którym zarówno spirulina, jak i chlorella stanowią doskonały dodatek do diet odkwaszających i oczyszczających. W ten sposób organizm może pozbyć się substancji, które zaburzają edycję materii oraz dodatkowo prawidłową aktywność systemu immunologicznego. Chlorofil, nazywany przeważnie ,skoncentrowaną siłą słońca”, wspomaga pracę jelit , a dodatkowo zmniejsza nieprzyjemne zapachy ciała. Przy pomocy diety bogatej w algi podejmowane są również próby wspomagania odchudzania. Stwierdzono bowiem, że niebieskozielona spirulina zawiera substancje chemiczne, które hamują apetyt, a u niektórych ludzi mogą korzystnie wpływać na poziom glukozy we krwi. Skład produktu został również wzbogacony o ,zieloną żywność” w tym kapustę, szpinak, natkę pietruszki, brukselkę, liście aloesu, brokuły, trawę pszeniczną, liście lucerny siewnej, które zgodnie ze światowym trendem ,green foods”, oznaczają pełnowartościowe suplementy spożywcze (niektóre rodzaje alg i warzyw), wykazujące czynność odżywcze, oczyszczające, wzmacniające układ odpornościowy oraz warunkujące utrzymanie właściwej równowagi kwasowo-zasadowej.