Potrójna lecytyna

W dotychczasowych czasach lecytyna jest bajecznie powszechna. Ma kilka i niebagatelnych właściwości. To naturalna substancja, którą można wyszukać również w naszym organizmie. Stanowi część błon komórkowych oraz dodatkowo niektórych białek odpowiedzialnych za transport tłuszczów. Odgrywa ważną rolę w funkcjonowaniu układu nerwowego , a dodatkowo pobudza utrzymanie prawidłowego poziomu cholesterolu. Lecytyna przyczynia się do właściwego przebiegu naszych procesów życiowych , a ponadto wspomaga nasze zdrowie.

Lecytyna to naturalna substancja, która występuje również w naszym organizmie. Stanowi część błon komórkowych , a dodatkowo niektórych białek odpowiedzialnych za transport tłuszczów. Jej naturalnym źródłem są: żółtko jaja, wątroba, pełnoziarnista pszenica, różnorakie rodzaje fasoli, soja. Niewiele ludzi zna jednakże jej nadzwyczajne zalety. Główne składniki lecytyny to cholina oraz inozytol. Cholina ma istotne znaczenie w budowie błon komórkowych. Jest często czynnikiem suplementów witaminowych. Proces emulgowania cholesterolu poprzez cholinę zapobiega jego gromadzeniu się w wątrobie , a ponadto w ścianach naczyń krwionośnych. Ogrywa również bardzo istotną rolę w utrzymywaniu prawidłowego krążenia krwi. Inozytol można znaleźć w produktach pochodzących z warzyw (przykładowo. soja). Bardzo duże ilości inozytolu gromadzą się w mózgu. Najważniejszą rolą choliny , a oprócz tego inozytolu jest przekazywanie impulsów nerwowych. Są one także określane mianem ,spalaczy tłuszczów” lub substancji lipotropowych. Regularne spożywanie lecytyny – triple potency lecithin zalecane jest osobom, które ćwiczą lub ciężko pracują fizycznie, ponieważ wspomaga ona na krążenie krwi oraz prawidłową pracę stawów. Do tej pory nie zanotowano objawów przedawkowania lecytyny.